En hudvårdsrutin anpassad efter dina behov och din hudtyp är avgörande för att få en frisk och sund hud. Det är lika viktigt att veta i vilken ordning man ska applicera varje produkt för att på så sätt få ut det mesta av deras egenskaper. Visste du att om du applicerar kräm innan serum kommer […]


En hudvårdsrutin anpassad efter dina behov och din hudtyp är avgörande för att få en frisk och sund hud. Det är lika viktigt att veta i vilken ordning man ska applicera varje produkt för att på så sätt få ut det mesta av deras egenskaper.

Visste du att om du applicerar kräm innan serum kommer serumet inte kunna tränga in i huden? Och att det inte är nödvändigt att applicera solkräm över smink?

Det här är en steg-för-steg-guide som förklarar hur du utför din hudvårdsrutin:

Steg 1: Rengöring

Börja med grunden: hudrengöring.

Hudens yta utsätts ständigt för yttre faktorer som kan förändra dess utseende och ge en matt ton, en ojämn struktur eller ett förtida åldrande. Det är därför det är så viktigt att hålla huden ren.

Utbudet av rengöringsprodukter är brett, det finns en rengöring som passar varje hudtyp. Dessutom innehåller de aktiva ingredienser som balanserar hudens pH-värde och skyddar mot föroreningar.

 

Steg 2: Exfoliering

Avlägsna orenheter och döda hudceller genom att utföra en effektiv exfoliering.

Oavsett om den är fysisk eller kemisk så är exfoliering ett viktigt steg för att avlägsna överskott av döda hudceller som orsakar förstorade porer, rynkor, en matt hudton, finnar eller hyperpigmenteringar.

Du bör exfoliera din hud minst två gånger i veckan för att på så sätt förbättra hudens struktur och skapa lyster.

ultimate micropeel är den mikroexfolierande lösningen som försiktigt förnyar hudytan. Döda hudceller avlägsnas, huden blir jämnare och får lyster.

Exfolieringen är mild och kan användas  dagligen beroende på din huds tolerans.

blemiderm resurfacing gel är en förnyande gel som består av bl a salicylsyra och glykolsyra.

Den är idealisk för kombinerad, fet och/eller aknebenägen hud. Du kommer märka hur den minimerar porer, renar och återstrukturerar din hud.

Använd denna produkt på natten, minst två gånger i veckan.

Steg 3: Mask

Applicera en mask som är anpassad speciellt för dig. Har du hittat din mask?

Masker ger din hud höga doser av de specifika aktiva ingredienser som den behöver. Oavsett om du vill återfukta, lugna eller rengöra din hud så finns det en mask för dig.

Om masken behöver sköljas av måste den appliceras före tonern. Det finns dock masker som kan lämnas kvar på huden för att verka under natten, som t ex antistressmask eller hydravitalmask.

Det finns även exfolierande masker som pure renewing mask - en intensivt rengörande mask som exfolierar och rengör porerna. Eftersom det är en exfolierande mask rekommenderar vi att du hoppar över föregående steg (steg 2: exfoliering).

Har du 15 minuter över? Det är allt du behöver! Din hud kommer att tacka dig.

Steg 4: Toner

Behöver du extra fukt? Glöm då inte tonern.

hydratonic mist är en tonermist som balanserar och skyddar mot föroreningar, den passar alla hudtyper. Innehåller rosenvatten som förhindrar tecken på hudens åldrande samt gör huden mjuk och återfuktad.

Steg 5: Serum

Välj det serum som passar dina behov bäst.

Serum innehåller höga koncentrationer av specifika aktiva ingredienser som tillgodoser olika behov. De kan vara fuktgivande, lugnande, pigmentutjämnande, antiaging, etc.

Upptäck utbudet av kraftfulla serum från mesoestetic®. Vilken variant passar dig allra bäst?

Steg 6: Ögonområdet

Ta hand om området kring ögonen för en uppnå ett piggare och mer utvilat utseende.

Huden kring ögonen är tunnare och behöver därför särskild vård för att på så sätt förhindra mörka ringar och påsar under ögonen. Det finns hudvårdsprodukter för ögonområdet som specifikt ljusar upp, förbättrar fastheten eller jämnar ut rynkor. Upptäck vilken variant som är bäst för dig.

Steg 7: Återfuktande kräm

Dags att applicera den fuktgivande krämen!

Det här steget i hudvårdsrutinen är extra viktigt, särskilt om din hud är torr. Vill du få en klarare hud, ökad fasthet eller jämna ut rynkor? Upptäck age element®-sortimentet och hitta en fuktgivande antiaging kräm som passar dina behov bäst. För att hålla din hud frisk och därmed säkerställa en fungerande barriärfunktion mot yttre faktorer som kan skada din hud rekommenderar vi hudvårdsprodukter från vårt breda sortimentet av fuktgivande krämer.

Steg 8: Solskydd!

Det finns inga ursäkter, detta är ett mycket viktigt steg oavsett din hudvårdsrutin.

SPF är det bästa skyddet mot åldrande och det bästa sättet att hålla huden frisk år efter år!

Skydda din hud varje dag och glöm inte att applicera solskydd på nytt varannan eller var tredje timme, särskilt på sommaren.

Har du hört talas om mesoprotech®-sortimentet?

Det erbjuder ett brett spektrum av solskydd som passar varje hudtyp och alla behov.

Steg 9: Applicera makeup (eller inte)

Makeup appliceras efter att du har slutfört din hudvårdsrutin samt efter att du applicerat solkräm.

Om du bara vill ha en touch av färg, men inte känner för att sminka dig för mycket kommer solskyddet mesoprotech® melan 130 pigment control ge dig ett omedelbart fräscht utseende.

Naturligtvis genomför inte alla varje steg ovan i sin hudvårdsrutin. Din rutin måste passa just dina behov och den tid du har tillgänglig. Kom dock ihåg att rengöring, återfuktning och solskydd är steg som du aldrig får hoppa över om du vill få en sund och skyddad hud.

Vill du skapa din personliga hudvårdsrutin? Upptäck samtliga produkter från mesoestetic®.