cosmelan®
pack

PIGMENT CONTROL PROFESSIONAL SOLUTIONS

cosmelan® är en professionell depigmenteringsmetod som reducerar befintliga hyperpigmenteringar och förebygger att de kommer tillbaka för både snabba och långvariga resultat.
Pack

cosmelan® är en professionell depigmenteringsmetod som effektivt och säkert reducerar även svåra och envisa hyperpigmenteringar.

Produkter för professionell användning i behandlingsrum (under fas 1): 

- oil removing solution: avfettade produkt
- cosmelan 1: intensivt depigmenterande ansiktsmask

Produkter för hemmabruk: 

- cosmelan 2: depigmenteringscreme att använda hemma för att förstärka resultaten av cosmelan 1 och hålla melaninproduktionen under kontroll för att undvika att nya pigmentfläckar uppstår
- melan recovery: lugnande och återhämtande balm för känslig hud med rodnad. Hjälper till att lugna och återställa hudens balans och komfort under behandlingen med cosmelan®
- melan 130 pigment control: Färgad solcreme för att kontrollera pigmenteringar. Skyddar huden från solens UVA- och UVB-strålning och hjälper till att kontrollera pigmenteringar

Resultat

efter
före före
efter
Mindre hyperpigmentering och hudens struktur och utseende har förbättrats. Melasma (hudtyp I–III)
efter
före före
efter
Mindre hyperpigmentering och hudens struktur och utseende har förbättrats. Åldersfläckar (hudtyp I–III)
Hudtyp alla.
Behandlingsområde ansikte.
Kategorier depigmentering.

Behandlingsinformation

Reducerar eller tar bort pigmentfläckar i ansiktet.

Framhäver lystern och jämnar ut hudtonen för en strålande hud.

behandlingsfaser

fas 1: intensiv depigmentering

Under den här fasen tas melaninansamlingar bort och man stimulerar förnyelsen av hudens yttersta lager för att förbättra utseendet och dämpa fläckarna.

applicering:

Specialisten applicerar den intensivt depigmenterande ansiktsmasken cosmelan 1.

Efter appliceringen går kunden hem och låter masken att verka så länge som specialisten sagt, mellan 8 och 12 timmar.

fas 2: fortsatt depigmentering

48–72 timmar efter att masken har avlägsnats måste man göra den korrigerande delen av metoden och reglera överproduktionen av melanin, det pigment som orsakar fläckens färg.

applicering:

Vi börjar med att varje dag applicera cosmelan 2 tillsammans med melan recovery och melan 130 pigment control:

Applicera cosmelan 2 tre gånger om dagen (morgon, middag och kväll) följt av melan recovery och melan 130 pigment control under dagen.

fas 3: reglering av hyperpigmenteringen

Under den här fasen fortsätter vi att agera på orsaken till problemet: lokal överproduktion av pigment. Man måste reglera överproduktionen av pigment för att undvika att fläckarna kommer tillbaka och för att jämna ut hudtonen.

applicering:

Applicera cosmelan 2 på morgonen och kvällen följt av melan recovery och melan 130 pigment control under dagen. Applicera solskyddet igen varannan timme om du är i solen.

fas 4: motverka att fläckarna återkommer

Under den här fasen motverkas att de behandlade fläckarna kommer tillbaka och att nya uppstår. På så sätt kan vi förlänga metodens resultat. Det finns alltid en risk att nya fläckar uppstår eftersom huden har en tendens till det.

applicering:

Applicera cosmelan 2 på kvällen följt av melan recovery. Applicera melan 130 pigment control under dagen och applicera solskyddet igen om du utsätts för direkt solljus.