estetisk gynekologi

INTIMATE MEDICAL SOLUTIONS

På mesoestetic® utvecklar vi lösningar som är specifikt inriktade på att återställa det kvinnliga intimområdets hälsa och välbefinnande.

estetisk gynekologi

Funktionell och regenerativ estetisk gynekologi, är en relativt ny medicinsk inriktning som behandlar besvär med det kvinnliga intimområdets hälsa, välbefinnande och utseende. Traditionellt har man tidigare inte pratat om dessa besvär, men de är vanliga under klimakteriet på grund av östrogenets viktiga roll.

Vulvovaginal atrofi, är särskilt vanligt, vilket påverkar de yttre delarna av underlivet samt slida och urinrör. De vanligaste symtomen är torra slemhinnor, torr slida och återkommande inflammationer på grund av förändrat pH. Allt detta ger direkta konsekvenser för sexliv och kvinnors intima hälsa.

Dessutom påverkar andra faktorer det yttre underlivets utseende och funktioner, till exempel rubbningar i fettväven, uttorkning eller hyperpigmentering i huden.

mesoestetic® jobbar vi med de intima delarnas funktioner och utseende för att förbättra kvinnors välbefinnande och livskvalitet.