Värdet av att vara tillverkare

Forskning och utveckling för att ständigt förbättra våra formulas

På mesoestetic Pharma Group tillverkar vi våra egna produkter. Det är unikt för oss och grundläggande för att garantera produkternas effektivitet, kvalitet och säkerhet.

Tillverkningen av våra produkter är möjlig tack vare tre utvecklingsavdelningar som samarbetar med den biotekniska avdelningen.

Avdelningen för farmaceutisk kosmetik och dieti

Den här avdelningen utvecklar ett brett utbud med olika typer av hudvårdsprodukter, till exempel cremer, lotioner, serum och geler för rengöring, förberedelse, förebyggande, behandling och efterbehandling av huden. De tar även fram produkter för oralt intag i flytande format, kapslar eller dospåsar.

Avdelningen för medicintekniska produkter

Den medicin-estetiska apparaturen och den medicinska apparaturen för injektioner som den här avdelningen utvecklar använder den senaste tekniken för att förstärka effekterna av ansikts- och kroppsbehandlingarna. mesoestetic Pharma Group är det enda spanska farmaceutiska laboratoriet som tillverkar medicintekniska produkter i klass III för intradermal administrering till estetisk medicin. Alla produkter som utvecklas av avdelningen har motsvarande CE-märkning som godkänner och garanterar produkternas kvalitet, säkerhet och effektivitet

Avdelningen för läkemedel

mesoestetic Pharma Group kan utveckla, producera och marknadsföra läkemedel för utvärtes bruk för att behandla olika typer av hudtillstånd, till exempel hyperpigmenteringar, ärr, brustna blodkärl och dermatit.

Bioteknik, uppföljning och kontroll

De här avdelningarna samarbetar för att utföra säkerhets- och effektivitetstester på kosmetiska produkter med hjälp av både in vitro- och in vivo-tekniker. Bioteknikavdelningen forskar främst om depigmentering, antiaging och förändringar av kroppen. Avdelningen för medicinsk uppföljning och kontroll leds av ett team med internationellt erkända medicinska specialister inom dermatologi och estetisk medicin.

Utöver höga interna kvalitetskriterier söker vi officiella kvalitetsgarantier

Våra egna kvalitetskriterier gör att vi tittar på varje detalj i tillverkningsprocesserna. Vi har till exempel samma kontrollkrav för kosmetikutbudet som för det medicinska utbudet. Vi bestämde oss även för att själva rena vattnet som används i våra anläggningar.

Alla våra anläggningar är godkända av den spanska myndigheten för läkemedel och medicintekniska produkter och uppfyller de europeiska standarderna och riktlinjerna för god tillverkningssed (GMP). Företaget har även alla certifieringar för kvalitetsledningssystem för de aktuella aktiviteterna: ISO 9001:2015, ISO 22716:2007 och ISO 13485:2016.