Vår historia

Från ansett läkemedelsföretag till världsledande inom estetisk medicin

1985

2022

ANSTÄLLDA 211

OFFICIELLA ÅTERFÖRSÄLJARE 94

INTERNATIONELL FÖRSÄLJNING 87%

ÅRLIG ÅTERINVESTERING I FoU 40%

LÄNDER 105

M2 ANLÄGGNINGAR I BARCELONA 14.500

Sedan starten har företaget satsat på utveckling och marknadsföring av produkter med högsta kvalitet och vetenskapligt bevisade resultat.

Våra framsteg kan kopplas till vår ständiga satsning på forskning och samarbete med sjukhus, universitet och erkända specialister inom branschen, som laboratoriet samarbetar för att hitta nya behandlingar.

Historia

1990 - 1999
Portföljen utökas och företaget flyttar ut på den internationella marknaden

Tack vare det ständiga samarbetet med den medicinska sektorn kan mesoestetic® utveckla mängder av innovativa behandlingar för att ta sig an olika estetiska problem som rör tecken på åldrande och kroppens förändringar.

Resultaten och produkternas effektivitet korsar gränser och genom återförsäljare och erkända professionella inom estetisk medicin säljer företaget sina produkter i fler än 50 länder.

2002
Ledande inom behandling av pigmentfläckar: cosmelan®

mesoestetic® stärker sin roll som världsledande inom behandling av hyperpigmenteringar genom att formulera om en av sina mest framgångsrika produkter och lansera cosmelan®.

2010
mesohyal®: individanpassade antiaging-lösningar

Global innovation med det bredaste utbudet av injicerbara medicintekniska produkter med CE-märkning för estetiska behandlingar med intradermala injektioner.

Laboratoriet är ledande inom estetisk medicin, genom att erbjuda en serie produkter för att behandla olika problem kopplade till åldrande på helt personligt anpassade sätt.

2011 - 2014
Nytt huvudkontor med biotekniska och medicinska avdelningar

De nuvarande anläggningarna på mer än 8 500 m² invigs 2011 och är en tydlig satsning på att växa och stärka företagets ledande position.

På det nya huvudkontoret finns produktionslinjerna (medicinsk kosmetik och dietik, läkemedel och injicerbara medicintekniska produkter), en bioteknisk avdelning och en avdelning för medicinsk uppföljning och kontroll. Tack vare dem kan företaget forska kring ännu mer effektiva aktiva ingredienser och testa den senaste generationens produkter in vitro och in vivo.

Företaget exporterar mer än 85 % av försäljningen, produkterna och behandlingarna säljs nu i fler än 90 länder på fem kontinenter.

2015
Första läkemedlet för utvärtes bruk: anestopic®

Laboratoriet får tillverknings- och försäljningstillstånd för sitt första läkemedel från den spanska myndigheten för läkemedel och medicintekniska produkter.

anestopic® är en lokal bedövningscreme för att tillfälligt bedöva områden på kroppen inför hudbehandlingar och estetiska ingrepp.

2017
mesofiller®: senaste generationen fillers

Efter fyra års forskning och utveckling presenterar mesoestetic® två ledande fillers av tvärbunden hyaluronsyra med högsta kvalitet för att korrigera rynkor och återställa ansiktskonturen.

mesofiller global® och mesofiller® intense passar perfekt i det breda medicinska utbudet från mesoestetic® och möjliggör kombinerade och individanpassade behandlingar för varje patients behov.

2017
Genesis: den första apparaturen med den exklusiva tekniken SmartDrivity®

I syfte att fortsätta att erbjuda legitimerad personal den senaste tekniken och de mest effektiva behandlingarna utvecklar mesoestetic® Genesis, den första apparaturen inom estetisk medicin med tekniken SmartDrivity™. Tack vare den smarta kombinationen av 4 tekniker tillsammans med den farmakologiska effekten av de unika produkterna erbjuder Genesis ett brett utbud av program som möjliggör 100 % skräddarsydda behandlingar med suveräna resultat.

2018
Ytterligare medicinsk specialitet: melanoderm®

Som specialist på utveckling av depigmenteringsmetoder presenterar mesoestetic® produkten melanoderm®, en mycket effektiv och specifik medicinsk behandling som erbjuder ett bra alternativ vid behandling av hyperpigmenteringar.

I och med melanoderm® tar laboratoriet ytterligare ett kliv som världsledande inom depigmentering. Produkten är samtidigt ett sätt att fortsätta förnya sig inom det medicinska området för att erbjuda effektiva, professionella och säkra behandlingar med hög tolerans för garanterad kundnöjdhet.

2018
Ny mark köps och huvudkontoret byggs ut

Efter flera års framgång och tillväxt räknar mesoestetic® med att utvecklas i samma takt och köper därför marken intill sina anläggningar för att bygga ut huvudkontoret. Den nya byggnaden ska tillgodose laboratoriets behov för forskning och utveckling och kunna erbjuda partners och kunder den bästa och mest kompletta utbildningen.

2019
Investering i ett nytt internlogistiskt center

mesoestetic® bygger ut huvudkontoret igen genom att köpa ett lager på mer än 3 000 m² i anslutning till anläggningarna i Viladecans. I lokalen inryms ett nytt internlogistiskt projekt utformat för att förbättra effektiviteten och optimera företagets lagerverksamhet med 100 % och plockningen med 35 %.

Projektet är en del av laboratoriets strategiska internationella tillväxt- och expansionsplan för att fortsätta erbjuda marknaden den bästa servicen och de mest innovativa produkterna.

2020
Ny kategori: estetisk gynekologi

mesoestetic® utökar sin portfölj till att omfatta estetisk gynekologi och erbjuda, i första hand kvinnor, behandlingar med en helhetssyn på kroppsvård. Genom att återställa balansen i underlivet vill vi bidra till att förbättra kvinnors sexuella hälsa och inverka positivt på deras självkänsla och livskvalitet.

Som svar på ett faktiskt behov på marknaden presenterar mesoestetic® produkten dermamelan® intimate, en medicinsk behandling som skapats särskilt för att behandla hyperpigmenteringar i intimområdet och som utvecklats i samarbete med världsledande experter inom området.

Det här är den första satsningen som mesoestetic® gör på intimvård. Under utvecklingen samlar vi all företagets kunskap inom depigmentering, där vi är världsledande. dermamelan® intimate är startpunkten för en global strategi för mesoestetic®, som snart kommer att presentera fler nyheter för vitaliseringen av kvinnors underliv.

2020
Nya mesohyal®: cellbehandling med peptider

mesoestetic® presenterar en stor innovation inom intradermal ansiktsbehandling genom att lägga till två nya formulas med biomimetiska peptider, en ny generation av mycket effektiva och specifika aktiva ingredienser som verkar på biologiska processer som kan vända hudens åldrande.

I syfte att möta den växande efterfrågan etablerar sig mesohyal® från mesoestetic® som det bredaste utbudet av intradermala lösningar med CE-märkning för individanpassade cellbehandlingar.

2020
cleansing solutions: första serien med den nya visuella identiteten

mesoestetic® presenterar cleansing solutions, den nya serien för ansiktshygien. Den är även den första som lanseras med den nya varumärkesidentiteten som presenteras i september 2020.

mesoestetic® lanserar en ny generation produkter för ansiktshygien utvecklad för experter på vård av de mest krävande hudtyperna. Serien är skonsam mot och främjar hudens balans med specifika konsistenser, aktiva ingredienser och olika sensoriska upplevelser som tillgodoser varje hudtyps behov.

Hela sortimentet har formulas med postbiotika för effektiv rengöring, antioxidant effekt mot föroreningar och en balanserande verkan, som på så sätt gynnar hudfloran och hudens pH-balans.

2020
Ny varumärkesbild: kärnan för hudvårdsexperter

mesoestetic® fortsätter att växa som varumärke och som företag. I september 2020 presenterar laboratoriet utvecklingen av sin visuella identitet globalt. Den kopplas till ett nytt budskap som omfattar alla företagets värderingar och positionerar det som forskare i skönhetens tjänst: ‘the element for skincare experts’.

Med det nya budskapet positionerar sig mesoestetic® som kärnan för hudvård och lyfter fram forskning och medicinsk kunskap som skönhetsindustrins framtid.

På så sätt fortsätter mesoestetic® att innovera och hela tiden blicka framåt. Vi bygger vidare på våra styrkor med en visuell utveckling som är tänkt att vara startpunkten för en ny era där vårt mål är att fortsätta vara ledande i branschen.

2020
Vi öppnar vårt första dotterbolag till mesoestetic® i Polen

Sedan starten har vi på mesoestetic® haft ett tydligt kall: utveckla och marknadsföra säkra och effektiva behandlingar inom estetisk medicin med bästa möjliga kvalitet i hela världen.

i finns numera i 90 länder och den 1 april hade vi det stora nöjet att öppna vårt första dotterbolag i Warszawa i Polen. Det är ett viktigt steg i vår internationaliseringsstrategi och gör Polen till en strategisk marknad för företaget.

2021
Nya dermamelan®: forskning för att tackla hyperpigmenteringar

Efter flera års forskning presenterar mesoestetic® Efter flera års forskning presenterar mesoestetic®.

mesoestetic® har erbjudit depigmenteringsmetoder i mer än 30 år, något som har gjort oss till världsledande inom området. Nya dermamelan® kombinerar all denna expertis med den senaste vetenskapliga forskningen och tillämpningen av ny teknik i utvecklingen (big data, artificiell intelligens och beräkningsdesign). Resultatet är en behandling som ger ännu effektivare resultat och erbjuder en mycket bekvämare behandling för patienten. Det har även gjort det möjligt för laboratoriet att ta 2 patent (molekylen melaphenone® och den aktiva sammansättningen [SYN]pigmentarget).

2022
Estetisk gynekologi: lösningar för kvinnlig intimbehandling

På mesoestetic® arbetar vi nära med specialister inom gynekologi för att fortsätta att förbättra kvinnors intima hälsa och välbefinnande. 2020 lanserade vi den intima depigmenteringsmetoden dermamelan® intimate Nu under 2022 presenterar vi nya lösningar med hyaluronsyra (mesofiller® sensitive, mesofiller® sensitive plus och hydragel intimate) som återställer underlivets funktioner, komfort och utseende. På så sätt kan vi vara med och bidra till en bättre livskvalitet för kvinnor.

2022
Nya bodyshock®: skräddarsydda lösningar för kroppen

Vi presenterar den professionella behandlingen bodyshock® som tagits fram efter studier av flera kroppsliga förändringar och en analys av de utlösande faktorerna som ligger bakom dessa: Det är en serie med innovativa lösningar för kroppen, anpassade efter varje individs unika behov och med kliniskt bevisade resultat.

En 100 % personligt anpassad behandling med formler som är både effektiva och behagliga, bodyshock® ger synliga resultat på de vanligaste kroppsliga förändringarna (celluliter, lokala fettansamlingar, slapp hud och bristningar).

2022
Nytt patent från mesoestetic®: epigenetisk effekt, avkodar åldrandets biomarkörer

Efter 7 års forskning och i samarbete med Instituto Josep Carreras har vi patenterat [meso]epigensystem™, ett komplex med bevisad epigenetisk effekt som lyckas vända effekterna av de biomarkörer som påverkar genuttrycket negativt, för att motverka hudens ålderstecken.

Detta komplex ingick i formeln i den professionella behandlingen mot åldrande age element® år 2021 och ingår nu i den nya linjen med produkter för hemmabruk, som korrigerar de främsta ålderstecknen: brist på lyster och förlust av fasthet samt rynkor och uttryckslinjer, för att förstärka din skönhet i livets alla skeden.

2023
Expansion av mesoestetic®, både gällande huvudkontoret och produktionskapaciteten

Vårt mål är att fortsätta vara pionjärer inom innovation och forskning, upprätthålla vår långsiktiga tillväxt samt erbjuda våra kunder utmärkta tjänster. Under 2023 har vi invigt utbyggnaden av företagets huvudkontor.

Med denna expansion förbättrade vi både skalbarhet och utveckling samt lyckades tredubbla produktionskapaciteten tack vare våra oslagbara team över hela världen . Vi har också skaffat ny teknik som förbättrar vår verksamhet och ger oss större kontroll över värdekedjan.

Dessutom har vi förnyat våra laboratorier och positionerat oss som det enda företaget i landet med egna anläggningar och resurser för FoU+i inom bioteknik, läkemedelsberedning och teknologiöverföring, där vi arbetar i samverkan för att skapa vår egen vetenskapliga kunskap och på så sätt fortsätta att ligga i framkanten inom den estetiska medicinen.

Som ett resultat har vi fått en mesoestetic® som är mer konkurrenskraftig, hållbar och digital.

2024
mesopeel® och mesopeel MD: en teknik med flera syror som stöds av resultat

mesoestetic® presenterar två innovativa serier med kemiska peelingar av hög kvalitet, säkerhet och effektivitet. De är framtagna för att användas av utbildad personal inom estetik och hudvård (mesopeel®) samt av läkare som är specialiserade inom dermatologi och estetisk medicin (mesopeel MD). Mångsidiga och modulära lösningar som utgör en optimal balans mellan kraft och säkerhet, tack vare avancerade formler som kombinerar kemiska exfolieringsmedel och som möjliggör behandling av de vanligaste estetiska hudproblemen.