option image

cosmelan®

PIGMENT CONTROL SOLUTIONS

pigmentfläckar, lita på experten

Professionell depigmenteringsmetod som reducerar befintliga pigmentfläckar och förebygger att de återkommer för resultat på både kort och lång sikt.

världsledande referens

mer än 1 miljon patienter över hela världen har redan provat metoden. Tusentals legitimerade specialister behandlar pigmentfläckar med cosmelan®

hög säkerhet och skonsam mot huden

strikta kvalitetsstandarder och studier av effekterna visar att metoden är säker och skonsam.

utmärkta kliniska resultat

resultaten visar att metoden är mycket effektiv på alla typer av pigmentfläckar.

hög patientnöjdhet

med synliga resultat från första behandlingsveckan och på lång sikt

cosmelan

vad är cosmelan®?

cosmelan®, är en ledande professionell depigmenteringsmetod som används i hela världen för att behandla pigmentfläckar även de svåraste och mest envisa.

Utmärkta resultat på kort och lång sikt tack vare den unika och dubbla verkningsprocessen: korrigerande och reglerande. De synliga fläckarna tas bort och samtidigt verkar metoden även på orsaken till problemet och reglerar överproduktionen av pigment för att förhindra att fläckarna återkommer.

resultat med cosmelan® före och efter

efter
före före
efter
efter
före före
efter
efter
före före
efter
efter
före före
efter
efter
före före
efter
efter
före före
efter
efter
före före
efter
efter
före före
efter
efter
före före
efter
efter
före före
efter

recensioner av cosmelan®

hur fungerar metoden cosmelan®?

Metoden cosmelan® är en hudbehandling som tar ungefär 6 månader och kombinerar en enda session i behandling med en hemmabehandling anpassad efter varje patients behov för bästa möjliga resultat.

mesoestetic cosmelan
alla produkter
 • cosmelan® estetisk depigmenteringsbehandling

  cosmelan® är en professionell depigmenteringsmetod som reducerar befintliga pigmentfläckar och förebygger att de kommer tillbaka för både snabba och långvariga resultat.

  cosmelan®

  estetisk depigmenteringsbehandling

  PIGMENT CONTROL PROFESSIONAL SOLUTIONS

  Behandlingsområde ansikte
  Hudtyp alla
  format pack
  Visa produkt
 • cosmelan® home pack

  Paket att använda hemma till metoden cosmelan®. I paketet finns de produkter som ska användas hemma som en del av den professionella metoden cosmelan® och fortsätta den depigmenterande effekten för att ta bort och/eller reducera pigmentfläckar.

  cosmelan®

  home pack

  PIGMENT CONTROL SOLUTIONS

  Behandlingsområde ansikte
  Hudtyp alla
  format pack
  Visa produkt
 • cosmelan® cosmelan 2

  cosmelan 2 är en creme för hemmabruk vars viktigaste funktion är att reducera och kontrollera pigmentfläckar i ansiktet.

  cosmelan®

  cosmelan 2

  PIGMENT CONTROL SOLUTIONS

  Behandlingsområde ansikte
  Hudtyp alla
  format 30 g
  Visa produkt

vanliga frågor om cosmelan®

Fungerar cosmelan® på alla typer av fläckar?

Med cosmelan® behandlar vi alla typer av fläckar som beror på melanism, det vill säga fläckarna orsakas av en överproduktion av melanin på grund av olika faktorer (till exempel hormonella, genetiska eller efter acne och epilering) och förvärras i solen. cosmelan® är alltså effektivt för att behandla pigmentfläckar som till exempel: melasma, postinflammatoriska hyperpigmenteringar, sol- och åldersfläckar och fräknar.

Vilken är den bästa tiden på året att göra behandlingen cosmelan®?

cosmelan® kan utföras när som helst på året, men det bästa är om man kan göra behandlingen på vintern eller hösten när huden inte utsätts lika länge eller intensivt för solen. Om man bor där det är väldigt varmt eller gör behandlingen under sommaren måste man vara extremt försiktig och använda ett solskydd med mycket hög solskyddsfaktor, till exempel melan 130 pigment control och helt undvika mycket intensiv och långvarig exponering av solen.

hur lång är behandlingen?

Metoden cosmelan® består av 4 faser som måste följas för att man ska uppnå det önskade resultatet. Intensiv depigmentering på klinik i fas 1 och behandling för hemmabruk i fas 2, 3 och 4. Behandlingen pågår i cirka 6 månader, beroende på hur svårt fallet är.

när kan jag börja se resultat? varför ska jag fortsätta om jag redan ser resultat innan behandlingen är klar?

Den mest betydande förändringen syns några veckor efter appliceringen av masken på kliniken. Man kan då märka en förbättring av hudens struktur och att fläckarna tydligt reduceras. Det kan ge en falsk känsla av framgång. Under den här perioden tas melaninet bort från hudens yttersta lager. Det är därför som fläckarna minskar och huden blir slätare och stramare, men problemets grundorsak har fortfarande inte kontrollerats. Melanocyterna, cellerna där melanin produceras, fortsätter okontrollerat att producera ett överskott av pigment (melanin). Därför är det viktigt att fortsätta behandlingen med den reglerande verkan hemma för att återställa melanocyterna och kontrollera överproduktionen. Då kan vi se till att cellerna återgår till normal aktivitet och förhindra att fläckarna återkommer.

vad händer om jag slutar med behandlingen hemma?

Behandlingen avbryts om vi inte följer rutinen hemma och då kommer vi inte att få de förväntade resultaten. Om vi inte applicerar depigmenteringscremen cosmelan 2, med dess reglerande verkan kommer inte melanocyterna att regleras och då kommer de att fortsätta med en överdriven och okontrollerad melaninproduktion. Fläckarna kommer att dyka upp igen när hudens lager förnyas och melaninet närmar sig de det yttersta hudlagret. Då blir fläckarna mer och mer tydliga.

Det är även viktigt att använda solskyddet melan 130 pigment control, annars finns det en stor risk att fläckarna kommer tillbaka, eftersom huden är känsligare och mer mottaglig för yttre påfrestningar under behandlingen.

kan jag kombinera metoden cosmelan® med andra depigmenteringsbehandlingar?

Det rekommenderas att man åtminstone under de första tre månaderna inte gör någon annan typ av minimalt invasiv behandling som kan orsaka hudreaktioner, till exempel peeling, microneedling, exfoliering och liknande. Det kan till och med leda till ny pigmentering. Däremot kan man gärna göra lugnande och regenererande behandlingar både i behandling och hemma om det behövs.

Under de sista månaderna när man bara applicerar cosmelan 2 på kvällen kan man kombinera med produkter som hjälper oss att förlänga resultatet, till exempel melan tran3x concentrate och melan tran3x gel-cream.

kan jag leva som vanligt under behandlingen?

Det här är ingen invasiv behandling, så man kan leva som vanligt under behandlingen. Under de första dagarna måste man dock vara extremt försiktig med vissa aktiviteter eftersom huden håller på att anpassa sig efter behandlingen på klinik. Undvik till exempel att: bada i pool, långvarig exponering för värme och aktiviteter där man svettas mycket.

kan fläckarna dyka upp igen efter att behandlingen är klar?

Efter den professionella behandlingen har fläckarna tydligt reducerats. Man måste dock komma ihåg att det här är en dynamisk process och den obalans som framkallade fläckarna kan orsaka att de kommer tillbaka. Därför är det viktigt att applicera en reglerande depigmenteringsprodukt varje dag och använda solskydd året runt för att undvika att pigmenteringarna kommer tillbaka, även om man inte ser fläckarna.

hur kan jag förebygga nya fläckar efter behandlingen?

Det är viktigt att varje dag kombinera en depigmenterande produkte(r) melan tran3x, med ett högt solskydd, till exempel melan 130 pigment control, om man utsätts av någon av de faktorer som kan utlösa pigmentfläckar, (till exempel preventivmedel, graviditet, sommar, epilering, acne, peeling eller ljussensibiliserande läkemedel).

kan man få biverkningar av behandlingen cosmelan®?

Om metoden utförs på rätt sätt och kontrolleras av en legitimerad person bör man inte få några biverkningar. cosmelan® är en utvärtes, kosmetisk behandling och är därför minimalt invasiv. Metoden hindrar dig inte från att fortsätta leva som vanligt. Under den inledande fasen och efter behandlingen på kliniken kan huden bli irriterad och rodna, men det är helt normalt och försvinner inom några veckor. Under faserna hemma är det normalt att man flagnar och upplever huden som extra känslig. De här symtomen förbättras när man applicerar de produkter som specialisten rekommenderar.

hur fungerar cosmelan® på acne?

cosmelan® är en depigmenteringsbehandling och kan alltså inte användas på aktiv acne. För acne i olika faser och seborroisk hud rekommenderar vi den medicinska metoden acnelan. Acne har dock en inflammatorisk komponent som kan ge hudfläckar, så kallad postinflammatorisk hyperpigmentering (PIH). cosmelan® fungerar bra på denna typ av fläckar efter acne på alla hudtyper, oavsett hur melaninrik huden är.

vilken är den största skillnaden mellan cosmelan® och dermamelan®?

Båda är depigmenterande behandlingar som ger utmärkta resultat, men cosmelan® är en estetisk behandling medan dermamelan® är en behandling som kräver kontroll och uppföljning av läkare. Nya dermamelan® är en ny generation behandlingar som tack vare sin unika formel innehåller två patent som erbjuder en mer komplett och effektivare verkan vid behandling av svårare och mer envisa fläckar. Innovationen har möjliggjort ett effektivare och bekvämare protokoll med resultat efter 4 månaders behandling.

Hitta närmaste officiella klinik

Vill du veta var man kan köpa mesoestetic®-produkter?

centros