dermamelan®

dermamelan®

PIGMENT CONTROL SOLUTIONS

Den unika och innovativa formulan tar säkert och effektivt bort befintliga fläckar

specialister på depigmentering

På mesoestetic® är vi specialister på depigmentering. Efter mer än 30 års forskning inom området och vår erfarenhet från tusentals patienter runt om i världen är vi ledande på marknaden.

innovation som stöds av två patent

Vår kunskap i kombination med ny teknik har gjort det möjligt för oss att presentera två nya patent som garanterar det unika resultatet med dermamelan®.

utmärkta kliniska resultat

dermamelan® har testats på alla typer av pigmentfläckar och har visat sig fungera effektivt och säkert på alla typer.

hög patientnöjdhet

En behandling som ger gradvis ökande synliga resultat redan efter de första veckorna och som på lång sikt ger en jämnare hud med förbättrad struktur.

recensioner av dermamelan®

Våra patienters resultat är det bästa beviset på produktens effektivitet

efter
före före
efter
efter
före före
efter
efter
före före
efter
efter
före före
efter
efter
före före
efter
dermamelan

Vad är metoden dermamelan® och hur fungerar den?

dermamelan® är en medicinsk depigmenteringsmetod som effektivt och gradvis tar bort mörka fläckar genom att verka på pigmentet som samlats på hudens yta och på cellerna som är problemets grundorsak. Metoden erbjuder på så sätt ett mer komplett och bestående resultat.

Behandlingen består av en första session på klinik och en behandling som görs hemma under flera månader.

på kliniken. Efter att man ställt en diagnos börjar behandlingen med en första session på kliniken. Den legitimerade applicerar två intensivt depigmenterande ansiktsmasker.

hemma. Behandlingen fortsätter med en rutin hemma. Den består av att man varje dag under 4 månader applicerar kompletterande produkter. Produkterna har en kontinuerlig depigmenterande verkan och reglerar överproduktionen av pigment på lång sikt.

*Det är viktigt att utföra behandlingen på en godkänd hudvårdsklinik och att den sedan följs upp av utbildad personal för att säkerställa att behandlingen utförs på ett riktigt, effektivt och säkert sätt.

mesoestetic dermamelan

vill du veta mer om pigmentfläckar?

Pigmentfläckar är ett mycket vanligt problem, särskilt hos kvinnor. De gör att huden blir mörkare på vissa ställen. Detta orsakas av en överproduktion av pigment eller melanin som fördelats ojämnt i huden. Denna överproduktion beror på en förändring av vissa cellulära processer som orsakar ett överskott av pigment.

Det finns olika typer av fläckar och de skiljer sig åt beroende på orsak och var på huden de finns. Fläckarna kan uppstå på grund av många olika utlösande faktorer. Den vanligaste faktorerna är exponering för solen utan solskydd, men det finns även andra anledningar, till exempel genetiska anlag, inflammationer, hormonförändringar, p-piller, ljussensibiliserande läkemedel, antiinflammatoriska läkemedel och antibiotika.

Det är ett komplext problem och i många fall är fläckarna svåra att reducera. För ett effektivt och långvarigt resultat, med minskad risk för återkomst, måste man ta bort det ansamlade pigmentet som orsakar de mörka fläckarna, men man behöver även behandla det cellulära ursprunget för att stoppa överproduktionen av melanin och förhindra att fläckarna dyker upp igen.

alla produkter
 • dermamelan® medicinsk depigmenteringsbehandling

  Världsledande medicinsk depigmenteringsbehandling. Den unika och innovativa formulan reducerar säkert och effektivt befintliga fläckar och förebygger dessutom att de kommer tillbaka för ett långvarigt resultat.

  dermamelan®

  medicinsk depigmenteringsbehandling

  PIGMENT CONTROL PROFESSIONAL SOLUTIONS

  Behandlingsområde ansikte
  Hudtyp alla
  format
  Visa produkt

vanliga frågor om dermamelan®

Vilka är fördelarna i jämförelse med andra depigmenteringsbehandlingar?

Andra behandlingar, till exempel laser och peeling, har en korrigerande effekt på fläckarna genom att man tar bort pigmentet som samlats i huden, men de förhindrar inte att de återkommer. dermamelan® har en dubbel verkan och korrigerar samtidigt som orsaken till problemet regleras och överproduktionen av pigment hålls under kontroll för att förhindra att fläckarna återkommer.

Är behandlingen helt smärtfri?

Det är en process där huden gradvis och kontrollerat förnyas helt. Under den inledande fasen och efter behandlingen på kliniken har huden en ökad rodnad och du kan känna dig varm, det är förväntade symtom. Under fasen hemma är det normalt att man flagnar. Vissa kan även tycka att huden är extra känslig. De här effekterna minskar efter att man applicerar de produkter som specialisten har rekommenderat att man använder hemma.

Kan jag leva som vanligt under behandlingen?

Det är en lokal behandling som inte är invasiv och de eventuella reaktioner du kan få hindrar dig inte från att fortsätta att leva som vanligt. Man måste dock följa de kosmetiska rekommendationerna och undvika solen så mycket som möjligt.

Försvinner fläckarna helt och för alltid?

Fläckarna reduceras mycket tydligt, men där det har funnits fläckar finns det alltid en risk att de dyker upp igen. Det är därför som det är så viktigt att man alltid använder ett specifikt solskydd som förebygger att fläckar uppstår på nytt. I vissa fall av mer komplexa hyperpigmenteringar kan specialisten även rekommendera att man följer en underhållsrutin hemma.

Vilken är den bästa tiden på året att göra behandlingen?

För bästa möjliga resultat rekommenderar vi att man gör behandlingen efter sommaren eftersom det är enklare att undvika direkt och starkt solljus då. Om det inte går att undvika solen helt ens då rekommenderar vi att man undviker direkt exponering, använder solhatt och ett lämpligt och specifikt solskydd.

Vad finns det för biverkningar med dermamelan®?

Om metoden används på rätt sätt och kontrolleras av en legitimerad person bör man inte få några biverkningar. dermamelan® är en topikal behandling och är därför minimalt invasiv. Metoden hindrar dig inte från att fortsätta leva som vanligt. Under den inledande fasen och efter behandlingen på kliniken kan huden bli irriterad och rodna, men det är helt normalt och försvinner inom några veckor. Under fasen hemma är det normalt att man flagnar och upplever huden som extra känslig. De här symtomen förbättras när man applicerar de produkter som specialisten rekommenderar.

När kan man se resultaten av dermamelan®?

Den mest betydande förändringen syns några veckor efter appliceringen av mask på kliniken. Man kan då märka en förbättring av hudens struktur och att fläckarnas färg minskar. Det beror på att melaninet under den här perioden tas bort från hudens yttersta lager, men man måste fortsätta behandlingen i 4 månader eftersom det inte räcker med att ta bort det ansamlade melaninet. Man måste även reglera överproduktionen av melanin.

Vilka är ingredienserna i dermamelan®?

Den nya formulan för dermamelan®, är en helt ny formel som har 2 exklusiva patent som utvecklats av mesoestetic®. De har tagits fram för att uppnå maximal effekt för att korrigera och reglera hyperpigmenteringar och få en komplett och mycket effektiv verkan vid behandling av mer envisa fläckar:

(SYN)pigmentarget: en sammansättning av 3 aktiva ingredienser som verkar synergiskt för att hämma pigmenteringsprocessens reglering.

melaphenone®: verkar direkt genom att minska överproduktionen av pigment i melanocyterna (celler som ansvarar för syntesen av melanin).

vilken är den största skillnaden mellan cosmelan® och dermamelan®?

Båda är depigmenterande behandlingar som ger utmärkta resultat, men cosmelan® är en estetisk behandling medan dermamelan® är en behandling som kräver kontroll och uppföljning av läkare. Nya dermamelan® är en ny generations behandling som tack vare sin unika formel innehåller två patent som erbjuder en mer komplett och effektivare verkan vid behandling av svårare och mer envisa fläckar. Innovationen har möjliggjort ett effektivare och bekvämare protokoll med resultat efter 4 månaders behandling.

Hitta närmaste officiella klinik

Vill du veta var man kan köpa mesoestetic®-produkter?

centros