mesoprotech®

mesoprotech®

PHOTOPROTECTION SOLUTIONS

Solskyddsmedel

Ett innovativt sortiment som ger huden ett komplett skydd mot solens strålar, både de vi kan se och de som är osynliga för ögat. Produkterna har specifika konsistenser och ingredienser anpassade till alla hudtyper.

komplett solskydd

mesoprotech® complex erbjuder solskydd med brett spektrum som skyddar mot UVA, UVB, blått ljus (HEV) och infrarött ljus (IR).

antiaging-verkan

pro-kollagen 47 är en specifik aktiv antiaging-ingrediens som skyddar och stärker kollagen typ I, och förbättrar hudens elasticitet och spänst.

vattenresistenta

vattenresistenta formler för att garantera att du är skyddad mot solen när du badar eller tränar.

säkra och skonsamma

dermatologiskt testade formler för att garantera att de passar och tolereras av alla hudtyper.

mesoestetic mesoprotech

vad är mesoprotech®?

mesoprotech® är ett innovativt sortiment med solskydd med brett spektrum. Formlerna har specifika konsistenser och ingredienser kombinerade med en antiaging-ingrediens som ger ett komplett solskydd och passar alla hudtyper.

vad är solskydd med brett spektrum?

Solskydd med brett spektrum skyddar mot alla typer av strålning som träffar huden, både de strålar vi kan se och de som är osynliga för ögat: UVB, UVA, synligt ljus (HEV) och infraröd strålning (IR).

mesoprotech®, innehåller mesoprotech® complex, en sammansättning solskydd som har en perfekt kombination av biologiska och/eller kemiska filter för perfekt skydd och finish.

funcionamiento mesoprotech

1. fysikaliska filter

mineralpartiklar
reflekterar bort solens strålar.

funcionamiento mesoprotech

2. kemiska filter

organiska molekyler
absorberar solens strålar och gör dem ofarliga för huden.

funcionamiento mesoprotech

3. biologiska filter

antioxidanta molekyler
stoppar fria radikaler och stärker hudens antioxidanta förmåga.

vilka produkter i serien mesoprotech® passar mig?

Formlerna har tagits fram med specifika konsistenser och ingredienser för att passa alla hudtyper.

tips

Var inte för länge i solen. Ett solskydd kan aldrig skydda helt från solen.

Smörj in dig ordentligt (2mg/cm2) eller cirka en tesked i hela ansiktet, på halsen och idekolletage) 30 minuter innan du ska vara i solen.

Solskyddets effekt minskar avsevärt om du smörjer in dig för lite.

Smörj in dig igen varannan timme. Det är extra viktigt efter att du har badat, torkat dig med handduk eller svettats.

Det är viktigt att smörja in sig på nytt för att behålla skyddet och se till att behandlingen fungerar.

Undvik solen mitt på dagen (mellan kl. 11.00 och 16.00).

Använd solglasögon och solhatt om du är länge i solen.

01/03

vanliga frågor om mesoprotech®

Behöver personer med mörkare hud (höga fototyper) solskydd?

Ju ljusare huden är (lägre fototyper), desto lättare blir den bränd p.g.a. solstrålning. Men alla hudtyper, även den mörkaste huden, tar skada av osynlig solstrålning. Solskydd är därför viktigt för alla hudtyper och fototyper.

Hur ofta ska jag applicera solskyddet?

Det rekommenderas att applicera rikligt med solskydd varannan timme (2 mg/cm2 eller motsvarande en tesked) eftersom solskyddet inte blir lika effektivt om det appliceras för lite. Dessutom är det extra viktigt att applicera produkten igen efter badet efter att ha torkat sig med handduken eller vid svettningar.

När ska jag använda solskydd?

Det är viktigt att skydda sig mot solen hela året och vara extra försiktig när man utför utomhusaktiviteter samt när solstrålningen är som starkast, t.ex. på stranden eller uppe i bergen.

Vad ska jag tänka på när jag väljer ett solskydd?

Det första du ska tänka på när du väljer ett solskydd är att det måste skydda huden från att skadas av de främsta strålningarna: UVB, UVA, synligt ljus (HEV) och infraröd strålning (HEV). Solskador beror inte bara på UVA- och UVB-strålning. Synlig och infraröd strålning spelar även en mycket viktig roll. Köp därför en solkräm som ger ett omfattande skydd.

Andra faktorer som du måste tänka på är din hudtyp och användningsområdet. Solskyddet bör användas dagligen och appliceras flera gånger, därför måste det passa din hudtyp och kännas behagligt i ansiktet. När det gäller lättflytande konsistenser för fet hud eller krämigare konsistenser för torr hud är det viktigt att välja en typ av solkräm som anpassar sig efter dina behov.

Glöm inte de mest känsliga områdena i ansiktet, såsom läpparna och området runt ögonen.

Köp ett solskydd från mesoprotech® som passar din hudtyp.

Måste jag skydda mig även när det är mulet?

Upp till 90 % av alla UV-strålar går igenom molnen. Det kan vara lätt att tro att solstrålarna inte är särskilt starka när det är mulet eller blåser men effekten är densamma.

Kan jag använda solskyddet från förra sommaren?

Det rekommenderas att inte använda solskyddet när det har gått en viss tid efter att behållaren har öppnats, d.v.s. efter de månader som anges i PAO (Period After Opening). PAO är en ikon som sitter på förpackningen och som anger hur många månader produkten är fullständigt användbar sedan den öppnades. Efter den tiden är skyddet inte längre lika effektivt.

Måste jag använda solskydd på läpparna?

Läpparna är särskilt känsliga samt utsatta för yttre faktorer. De är täckta av ett enda epitel, är starkt vaskulariserade och har varken melanocyter eller talgkörtlar. Således har de ingen självskyddande mekanism och det är därför särskilt viktigt att skydda dem från solen.

Inom sortimentet mesoprotech® kan du hitta mesoprotech® sun protective repairing stick. Det går även bra att använda den runt ögonen samt på ärr och fläckar.

Hitta närmaste officiella klinik

Vill du veta var man kan köpa mesoestetic®-produkter?

centros