känslig hud

känslig hud

SENSITIVE SKIN SOLUTIONS

Nya produkter med hög tolerans för den mest ömtåliga och känsliga huden. Produkterna förbättrar hudens naturliga försvarssystem, barriär och mikrobiota.

Känslig hud är ett vanligt besvär inom hudvård. Om man tittar på hela världens befolkning uppger mellan 60–70 % av kvinnorna och 50–60 % av männen att de har känslig hud(1). Vilka konsekvenser ger detta?

Några av de tecken som känslig hud visar är klåda, en pirrande, stickade och brännande känsla samt tillfällig eller permanent rodnad. Detta visar sig när huden exponeras för yttre och inre påfrestningar (solstrålning, föroreningar, temperaturförändringar, hormonella förändringar med flera).

 

känslig eller sensitiviserad hud?

Vi kan skilja på känslig och sensitiviserad hud genom ursprunget på reaktionen:

> Känslig hud. En hud som lider av en förändring i barriärfunktionen och vars nervändar dessutom reagerar extra kraftigt. Detta gör att denna typ av hud reagerar extra mycket på inre och yttre påfrestningar som annars inte ger några reaktioner.
> Sensitiviserad hud. Balanserad hud kan tillfälligt eller permanent drabbas av tecken på känslighet.
Dessa reaktioner kan uppstå på grund av miljö, luftföroreningar, UV-strålning, hormonella förändringar, stress, kosmetika eller behandlingar.


sensitive skin solutions är en linje av produkter specifikt framtagna för att lindra permanent eller tillfällig känslighet och skonsamt återställa hudens balans.
Formulas med ingredienser som har effekt på att dämpa tecken på känslighet och förbättra hudens grundläggande försvarsprocesser, barriärfunktion och mikrobiota.


Ett högt toleransintervall för de mest krävande hudvårdsexperterna.
(1) Farage MA. The Prevalence of Sensitive Skin. Frontmed (Lausanne). 2019;6:98.

visa mer

Hitta närmaste officiella klinik

Vill du veta var man kan köpa mesoestetic®-produkter?

centros